Peroxide titration

Peroxide Titration

Redox titrations are essential in analytical chemistry for determining the concentration of oxidizing or reducing agents.

Peroxide value is one of the edible oil quality parameters. 

The peroxide value measures how many peroxide compounds are in oil, helping us understand the oil's quality and how old it is. Generally, oils with lower peroxide values are fresher and of better quality.

 

אלקטרודות לטיטרציה של כלורידים:

בדרך כלל מדובר בשני סוגי אלקטרודות:

  1. אלקטרודה משולבת עם מילוי של KNO3.
  2. אלקטרודה ללא מילוי – עם ממברנת PH כרפרנס.

האזור הפעיל באלקטרודות הללו בדרך כלל מורכב מפס עשוי מכסף, המשחיר עם השימוש (כמו כלי כסף בבית).

טיפ לניקוי האלקטרודה לכלורידים:

לשפשף היטב עם משחת שיניים (כן , נשמע מצחיק אבל זה עובד נפלא)

למשחת השיניים יש כמה וכמה מעלות כחומר ניקוי:

  1. מכילה פלואורידים שמנקים את פני השטח.
  2. המרקם של משחת השינים עדין ומשייף בעדינות את פני השטח של האלקטרודה מבלי לפגוע בהם.
  3. על כן, חלק מקיט הטיטרציה לכלורידים שלנו כולל, בין השאר, משחת שיניים 🙂 
טיטרציה של כלורידים
גרף טיטרציה של כלורידים

לייעוץ טכני ואפליקטיבי ניתן להשאיר לנו פרטים:

להורדת דפי אפליקציה לטיטרציה של כלורידים, לחץ על התמונות למטה

Metrohm titrator for chlorides
SI Analytics for Chlorides

חדשות נוספות