קארל פישר עם תנור

Oven method for Karl Fischer

שילוב של תנור עם מדידת קארל פישר הינו פיתרון למקרים שלא ניתן לבצע מדידה ישירה של קארל פישר לדוגמאות הנתונות.

התנור משמש להכנסת דוגמא לכוס הראקציה.

מקרים כאלה יכולים לנבוע מגורמים שונים, 

למשל:

  • הדוגמא מוצקה ולא מתמוססת בסולבנט של קארל פישר.
  • חומרים בתוך הדוגמא מגיבים עם הראגנטים של קארל פישר – לתגובות לוואי ולא ניתן לבצע מדידה ישירה אמינה.
  • הדוגמא מזהמת את כוס הטיטרציה באופן שקשה לנקות בין הדוגמאות.

שילוב של תנור ניתן לשימוש בקארל פישר וולומטרי וגם בקארל פישר קולומטרי.

Karl Fischer Oven
Karl Fischer Oven Method

טכנולוגיה

ואפליקציות נתמכות

התנור משמש כדרך להכנסת דוגמא לכוס הראקציה.

(Sample introduction)

ניתן לשימוש בשילוב קולומטר או בשילוב של קארל פישר וולומטרי מכל סוג שהוא.

התנור מחמם את הדוגמא תוך כדי הזרמת גז נושא יבש (בדרך כלל אויר שמיובש במערכת).

שאריות המים בדוגמא (בתוך ווייל סגור), משתחררות בחימום ונגרפות לתוך כוס הראקציה בטיטרטור קארל פישר.

כמות המים נמדדת על ידי הטיטרטור – קארל פישר ואחוז המים מחושב בהתאם למשקל הדוגמא שהוכנס לתוך הווייל בתנור.

אפליקציות לדוגמא לשימוש בתנר לקארל פישר

אפליקציות לדוגמא לשימוש בתנור לקארל פישר:

מדידת תכולת מים בתפרחות קנביס 

מדידת תכולת מים בפולימרים רפואיים (תגובות לוואי עם סולבנטים של קארל פישר)

פולימרים מוצקים – שלא ניתן להכניס לכוס הראקציה

דוגמאות מזון מוצקות כגון צ'יפס

שמנים סיליקונים ודומיהם 

ועוד..

הדרכה מצולמת קארל פישר עם תנור

נוסחאות ודפי עזר לקארל פישר

Volumetric Karl Fischer Formula- Sample
Volumetric Karl Fischer Formula- Titer

לדפי מידע והדרכות נוספות בנושא קארל פישר
ולהורדת דפי אפליקציה ייעודיים של חברת METROHM ושל חברת SI ANALYTICS
לחץ על ההדרכות הבאות

חדשות נוספות