פנטונה הוא אחד המאפים המורכבים והעדינים בעולם האפייה, ודורש שילוב מושלם בין טכניקה מסורתית להבנה מדעית של תהליכי תסיסה. אחד הפרמטרים הקריטיים להצלחת הפנטונה הוא מדידת ה-pH של המחמצת והבצק. ערכי pH מדויקים מאפשרים שליטה בחמיצות, בטעמי הבצק, בבריאות השמרים ובהתפתחות המרקם הייחודי של הפנטונה. שימוש במד pH מקצועי המותאם לעבודה עם בצקים — כמו HI-981038 Bread & Dough Tester — מאפשר לאופים ולשף-קונדיטורים לקיים מעקב רציף, להבין מצבים של חוסר איזון, ולכוון את תהליך הרענון וההתפחה לרמה הגבוהה ביותר. המדע מאחורי הפנטונה הוא חלק בלתי נפרד מהאומנות, ומדידת pH היא כלי מרכזי שמאפשר להגיע לתוצאות עקביות ואיכותיות, בדיוק כפי שמאפיות איטלקיות מסורתיות עושות כבר דורות.
סדנאות פנטונה
"הפנטונה הוא לא עוד מאפה, הוא יצירת מופת של איזון, התפחה, טכניקה, ודיוק. בהשתלמות אינטנסיבית של יומיים רצופים, נצלול לעומק אחד המאפים המורכבים והמרתקים בעולם הקונדיטוריה, ונלמד איך ליצור פנטונה קלאסי איטלקי ברמה של מאפיות איטלקיות מובילות."
שף קונדיטור – מיכאל זורין
מדידות PH באפיית פנטונה
מכשיר HALO2 מציע לאופים כלי מדויק ויציב למדידת pH בבצקים עתירי שומן וסוכר כמו פנטונה, שבהם מדידה נכונה עשויה להיות מאתגרת. האלקטרודה המעוצבת במיוחד לבצקים מאפשרת חדירה חלקה לתוך הבצק, קריאה מהירה והתאוששות יציבה בין מדידות. הודות לטכנולוגיית המדידה, HALO2 מאפשר זיהוי נקודות קריטיות במהלך התסיסה — כמו עלייה חדה בחמיצות או האטה בפעילות השמרים. שימוש קבוע במדידות pH באמצעות HALO2 מעניק לאופים שליטה מלאה על התהליך, משחזר תוצאות ומבטיח פנטונה בעלת טעם נקי, מרקם חוטי מאוזן והתפחה מושלמת.


